Hozzávalók :
A tésztához:
35 dkg fehér liszt , 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (pl. tönkölybúza), 2,5 dkg friss élesztő, 2 dl tej, 1 tojás, csipet só, 6 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 7 dkg fruktóz
A töltelékhez:
1 cs vaníliás pudingpor, 25 dkg krémes túró, 3 dl tej, 7dkg fruktóz, 1 citrom leve, 1 marék mazsola
Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben.
Majd a tészta hozzávalóit dagasszuk meg.
Meleg helyen letakarva kelesszük meg a tésztát kétszeresére.
Közben készítsük el a pudingot, ami a kevesebb tej miatt sűrűbb lesz az átlagosnál.
A kész pudingba keverjük bele a krémes túrót, majd hűtsük le kicsit.
A mazsolát áztassuk be vízbe.
Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben.
Majd a tészta hozzávalóit dagasszuk meg.
Meleg helyen letakarva kelesszük meg a tésztát kétszeresére.
Közben készítsük el a pudingot, ami a kevesebb tej miatt sűrűbb lesz az átlagosnál.
A kész pudingba keverjük bele a krémes túrót, majd hűtsük le kicsit.
A mazsolát áztassuk be vízbe.
A megkelt tésztát vékonyan lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságú téglalappá.
Kenjük rá a krémet, majd szórjuk meg a mazsolával.
Tekerjük fel kalácsformára az egészet, de vigyázzunk, mert a krémes töltelék könnyen kifolyhat.
A tekercsből vágjunk2 cm vastag csigákat, amiket tegyünk sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Miután a tepsire tettük a csigákat, a kezünk segítségével igazítsuk őket kör alakúra.
Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 15 perc alatt készre sütjük a csigákat.
Kenjük rá a krémet, majd szórjuk meg a mazsolával.
Tekerjük fel kalácsformára az egészet, de vigyázzunk, mert a krémes töltelék könnyen kifolyhat.
A tekercsből vágjunk
Miután a tepsire tettük a csigákat, a kezünk segítségével igazítsuk őket kör alakúra.
Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 15 perc alatt készre sütjük a csigákat.
1 db= 34gr Ch
guszta!
VálaszTörlés