2010. február 20., szombat

Macitorta




Hozzávalók:

Piskóta lapokhoz összesen 3-at sütünk:

  • 5 tojás
  • 5 kanál cukor
  • 10 kanál liszt

A tojások fehérjét alaposan jó keményre felverjük.
A sárgájukat a cukorral krémesre keverjük és hozzáadjuk apránként a felvert habot és kanalanként a lisztet.

Nagy tepsiben,amibe sütőpapírt tettünk előtte megsütjük 15 perc alatt.
Míg a lapok hűlnek,elkészítjük a krémet.

Krém:
  • 5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • 50 dkg gesztenyemassza

Elkészítés:

A tejszínt felverem, közben adom hozzá a porcukrot, és mikor már látom hogy jó habos, beleszóróm a zselatinport. Kicsit tovább verem, csak pár percig, és már jó is. A tejszínt nem szabad sokáig verni, mert vaj lesz belőle! A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttöröm, ha száraznak érzem, pici rummal lágyítom. Az átnyomott masszát hozzákeverem a felvert tejszínhez.
 Egy normál méretű torta töltéséhez és bevonásához elegendő.
Maciformából sablont rajzolok,és a piskóta rakva,azt körbevágom. Minden piskótalapot megkenek a krémmel és be is vonom a tortát vele.
Kéznek és a lábaknak,arcnak is vágok sablonokat és a krémre helyezem. A tortát megszórom csokis díszítőcukorral,így a letakart részeket nem éri,és azokat majd kókusszal szórum meg.
Az arcot csokimázzal díszítem és alakítom ki.
Hűtőbe rakom tálalás előtt 1 nappal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése