2010. február 7., vasárnap

Tepertős pogácsa

 

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál bor
  • 35 dkg darált teper
  • 15 dkg RAMA
  • langyos tej

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben megfuttatjuk, liszttel, sóval, margarinnal és szükséges mennyiségű tejjel rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, és vékonyra kinyújtjuk. Rákenjük a darált tepertőt, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva fél óráig langyos helyen pihentetjük. Majd ismét kinyújtjuk, és az előbbi módon felcsavarjuk. Összesen háromszor nyújtjuk ki fél órai pihentetéssel. Végül 2 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel rács alakban bevagdossuk, tojással megkenjük, középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk, és egyenletes jó tűznél 15 percig sütjük.

1db= 10,5gr CH




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése