2010. február 20., szombat

Zöldborsóleves

 


Hozzávalók:

  • 50 dkg frissen pucolt zöldborsó
  • 2-3 sárgarépa
  • 2-3 fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázzuk,és olajon megfuttatjuk. Félrehúzzuk a tűzről és kis pirospaprikát adunk hozzá.

Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket,a zöldborsót és kicsit pároljuk. Kis vizet is önthetünk alá,ne égjen le.

Ha már félig megpuhult kis lisztet szórunk rá,és felöntjük vízzel,ízesítjük fűszerekkel és készre főzzük. Mielőtt kész lenne aprótésztát szórunk bele és megfőzzük.

A zöldborsót és a kis karikákra vágott zöldségeket olajon megfuttatjuk kb. 3-4 perc alatt. Hozzáadjuk a lisztet, még egy kicsit pirítjuk, aztán az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, jól átkeverjük. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát (ízlés szerinti mennyiségben). Jól megkeverjük, és felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, és egészen addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése