2010. február 13., szombat

Kefires lángos




Hozzávalók:

1/2 kg liszt
2dl tej
3 dl kefir ( 2 kis doboz)
2,5 dkg élesztő
1 tojás
1 evőkanál só
kis k.cukor vagy édesítő

Ízesítésre:

fokhagyma
olaj
tejföl
sajt

Az élesztőt megfuttatjuk a 2 dl langyos tejben,amibe beletettük a cukrot is előtte.
Megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez,hozzáadjuk a kefirt,tojást, és a sót.
Jól kidolgozzuk,hogy lágy tésztát kapjunk.
30. percet min. kelni hagyjuk.

Elkészítjük az olajat.
2 dl étolajba 4-5 gerezd fokhagymát reszelünk,és hagyjuk állni,hogy jól átjárja az aroma.

Ha megkelt a tészta kinyújtjuk és tetszőles nagyságú pohárral,szaggatóval kiszaggatjuk.
Forró olajba teszünk,de előtte meghúzkodjuk,hogy ne legyen vastag,mert akkor nem sül át teljesen!
Kb 12db lesz belőle!

1 db= 38gr CH

Ez a tészta azért is nagyon jó,mert,ha összegyúrtuk hűtőbe rakva 1 hétig is eláll.
Akkor sütjük,mikor kedvünk van hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése