2010. február 10., szerda

Lekváros bukta

 

Hozzávalók:


A tésztához:
350350 ml tej
3030 g élesztő
5050 g porcukor
250250 g finomliszt
250250 g rétesliszt
44 g só
11 db tojás
9090 g vaj

A töltelékhez:
ízlés szerint lekvár

A kenéshez:
120120 g vaj

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
2. A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.
3. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.

4. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát.Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.
5. Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.
6. Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 33 db négyzetet kell kapnunk.
7. Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.
8. Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.
9. 12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
10. Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése