2010. február 20., szombat

Krumplifőzelék




Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj

A hagymát apróra felkockázom és az olajon megfuttatom. Ezek után a tűzről félrehúzzuk és hozzáadunk kis pirospaprikát. Ezek után az apróra kockázott krumplit is hozzáadjuk,alaposan összekeverjük,és felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje.
Fűszerezzük sóval és vegetával.
Mikor már puha a krumpli elkészítjük a tejfölös habarást. A tejfölhöz kis tejet adunk és így a lisztet. Jó simára kikeverjük,és állandó keverés mellett a főzelékhez adjuk,jól kiforraljuk,és kész is!
Fasírttal tálaljuk.(vagy pörkölt,ki mivel szereti)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése