2010. február 20., szombat

Morzsás-meggyes

 

Hozzávalók:
50 dkg mirelit, vagy friss meggy
1 evőkanál cukor
1 vaníliarúd vagy vaníliás cukor 

A morzsához:
Kb. 10 dkg kalács
5 dkg kristálycukor
1 kávéskanál reszelt citromhéj
½ kávéskanál őrölt fahéj
5 dkg puha vaj

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A málnát, a cukrot és a vaníliarúd kikapargatott belsejét összekeverjük egy kerámia, 24 cm átmérőjű, kb. 4 cm magas, fodros peremű ún. gyümölcstortaformában. (Ha mirelit málnát használunk, fagyosan használjuk.)
A kalácsot 2 cm vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket elnegyedeljük, majd késes betétű robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a barna cukrot, a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és a puha vajat, aztán az egészet durva morzsára dolgozzuk össze a géppel.
A kalácsmorzsát egyenletes rétegben ráhintjük a málnára, és az édességet 15-20 perc alatt arany barnára sütjük a forró sütőben. Ha kész, várunk vele néhány percet, majd tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése