2010. február 1., hétfő

Zöldborsófőzelék





Hozzávalók

45 dkg zöldborsó (kisebbik mirelit zacskó)
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
vegeta,
cukor
vöröshagyma,pirospaprika
 
A hagymát apróra vágjuk,és kevés olajon megfutatjuk kicsit.
Félrehúzzuk a tűzről,és kis pirospaprikát adunk hozzá.
Alaposan elkeverjük.
Hozzáadjuk a mirelit zöldborsót és felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje.
Adunk hozzá: sót,vegetát
Ha már puha a borsó elkészítjük a rántást: kevés olajon 1-2 kanál lisztet megdinsztelünk vigyázva nehogy megégjen. Állandó keverés mellett a főzelékhez adjuk.
Én édesen készítem,tehát ilyenkor pici cukrot is rakok még bele,és,ha kell még sót is.
Összeforraljuk,és tálaljuk!

3 megjegyzés:

  1. Én habarni szoktam, de így is finom biztos.
    Megfőzöm sós vízben, tejföl-liszttel behabarom és kész. Kis piropaprikát én is teszek bele, de nem annyit, hogy pirosnak látszódjon, úgy csinálom mint régen a menzán. :-)

    VálaszTörlés
  2. Én csak a krumplifőzit habarom. Tejjel sose készítettem. Mamám is hasonlóan készíti,de ő nem édesen.

    VálaszTörlés
  3. én még tejfölt is teszek bele, úgy fini krémes:)

    VálaszTörlés