2010. június 9., szerda

Kakaós kalács

















Hozzávalók:
1/2 l tej
2 dkg élesztő
60 dkg liszt
8 dkg fruktóz
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
csipet só

Töltelék:
25 dkg Rama margarin
8 dkg fruktóz
2 púpozott evők. kakaópor


A 1/2 liter tejet pici cukorral meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

Ezek után  annyi lisztet keverünk bele, hogy pépes legyen. 10-15 percig így kelesztjük
. Ha a pép megkelt, hozzáadjuk a többi lisztet, a vaníliás cukrot, a fruktózt, a citromhéjat, a sót. Addig dagasztjuk, amíg fényes és hólyagos lesz és elválik az edény falától. Lisztet hintünk rá, majd letakarva jó meleg helyen kelesztjük 1 órán át. (Kb. két és félszeresére növekszik a tészta). Közben elkészítjük a tölteléket. A  rámát a cukorral jó habosra keverjük, majd hozzáadva a kakaóport, még tovább keverjük. A megkelt tésztát három részre osztjuk, mindegyik részt jó vékonyra sodorjuk, mindegyiket megkenjük a töltelék 1/3 részével, felcsavarjuk. Ha mind a három tekerccsel készen vagyunk, akkor befonjuk, és egy alaposan kivajazott,edénybe rakjuk.. Tetejét felvert tojással megkenjük, majd 175-180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. 

Ch tartalom: 581gr az egész sütemény

4 megjegyzés:

  1. Köszi! Életem első kalácsa!:)

    VálaszTörlés
  2. nem tudjátok esetleg hogy kenyérsütő gépbe kalács tésztát hogy lehet beletenni megkevertetni.mármint recept kéne ha valakinek van esetleg.köszi

    VálaszTörlés