Hozzávalók:
Tészta:
1 margarin
40 dkg liszt
4 tojás sárga
2 dg élesztő
1 dl tejjel felfuttatva
1 margarin
40 dkg liszt
4 tojás sárga
2 dg élesztő
1 dl tejjel felfuttatva
Töltelék:
4 tojásfehérje
50 dkg cukor
16 dkg kókusz vagy darált dió
Elkészítés:
A tésztának valókat összegyúrjuk. 4 részbe vesszük.
A tölteléket egy hőálló (rozsdamentes vagy műanyag) tálba tesszük és egy lábosban vizet forralva, gőz felett habverővel igen keményre verjük. Belekeverjük a kókuszt vagy a diót. Kinyújtjuk az egyik gombóc tésztát, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és éles késsel vékonyra szeleteljük, a csigákat sütőpapíron tepsiben sütjük halvány sárga-rózsaszínre. Kb. 15 perc alatt megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése