2010. június 26., szombat

Rácsos meggyes pite


















Hozzávalók:
A tésztához:
500500 g finomliszt
1212 g sütőpor
150150 g porcukor
250250 g vaj
33 db tojássárgája
11 db citrom héja

1 dl tejföl
A hozzávalókat alaposan összekeverem,és a végén még annyi tejfölt(nekem 1dl elég volt)adok hozzá,hogy rugalmas tésztát kapjunk.


Töltelék:

1 kg meggy
8 dl víz
5 kanál k.cukor
2 vanília puding

Amíg a töltelék készül,pihentetjük. Amint az is elkészült,kétfelé vesszük és a 2/3 részét kinyújtjuk,ezt tesszük a kilisztezett tepsibe.
Két vaníliás pudingot megfőzzünk a lecsepegtetett meggy levével+annyi vizet adunk hozzá,hogy 8dl legyen. Adunk hozzá 5 kanál cukrot is.
Amikor a puding elkészült,összekeverem a meggyel.
A kinyújtott tészta tetején egyenletes elosztom,majd a maradék tésztával berácsozom.
Tojásfehérjével megkenem és előmelegített sütöben 170 fokon 20-25 percig sütöm


1 megjegyzés: