2010. június 2., szerda

Apa pizzája





















Hozzávalók:

Tészta:

3dkg élesztő
Cukor
2dl tej
15dkg rétesliszt
30-35dkg sima liszt
Ízlés szerint oregánó
1 evőkanál olaj

Feltét:

40-50dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
Bors
1 Bolognai alap por
40 dkg sajt


Az élesztőt a meleg tejben kis cukorral felfutatjuk.
Előkészítjük a többi hozzávalót egy nagy tálban,és a közepére egy mélyedést készítünk.
Beleöntjük az élesztőt,és nagyon alaposan kidolgozzuk.
20 perce kelni hagyjuk.

Addig elkészítjük a feltétet.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk,majd hozzáadjuk a darált húst.
Ízlés szerint fűszerezzük és fehéredésig futatjuk át.
Ezek után hozzáadjuk az alap port és vizet,készre főzzük.

A tésztát még 2x átgyúrjuk,és 20-20 percig hagyjuk kelni. Az utolsó gyúrásnál egy evőkanál olajjal átkenjük.

Ha kész a tésztánk kinyújtjuk és a lisztezett tepsibe rakjuk.
Megkenjük ketchuppal ,megszórjuk sajttal,rátesszük az elkészített tölteléket és alaposan megszórjuk reszelt sajttal.

40 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése