A tésztához:
250
25 g porcukor
25 g vaj
20 g élesztő
3 g só
1 db egész tojás
110 -120 ml tej
1 db citrom héja g liszt (BL55)
A vaníliasodóhoz:
750
1 db vaníliarúd belseje vagy vaníliás cukor
4 db tojássárga
50 g cukor
40 g liszt
kevés rum ml tej
A szóráshoz, kenéshez:
110 g darált dió
90 g kristálycukor
olvasztott vaj
1. Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát.
2. Ezután 30 percig pihentessük a tésztát.
3. Míg kel a tésztánk, vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 26 cm átmérőjű tortakarikát. Keverjük össze egy tálban a szóráshoz előkészített darált diót a kristálycukorral.
7. Míg kel az aranygaluska, elkészítjük a vaníliasodót. A cukrot és a lisztet egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük.
8. Hozzáadunk 100 ml tejet, valamint a tojások sárgáját. Ezzel csomómentesre keverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése