Hozzávalók :
- kb. 30 dkg liszt
kb. 3dkg fruktóz
csipet só
2 dkg friss élesztő
méz
langyos víz
Töltelék:
- 6 dkg vaj
- 4 ek porcukor
- 1 mk fahéj
Tetejére:
- 1 tojássárga
Elkészítés:
1. Az élesztőt langyos vízben egy kis mézzel felfuttatom. (Ez azt jelenti, hogy kb
2. Egy nagy tálba öntöm a lisztet, elkeverem a fruktózzal és a sóval, csinálok egy mélyedést a közepébe, és beleöntöm az élesztős cuccot. Most jöhet a dagasztás, lehet, hogy kell neki még víz vagy liszt, lényeg, hogy selymes, ruganyos tésztát kapjunk. Aztán letakarjuk, és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
3. Ha ez megvan, fogjuk és még egyszer jól átgyúrjuk, és mehet megint pihenni meg duplájára dagadni (fél óra).
4. Ezalatt habosra keverem a töltelék hozzávalóit és a hűtőbe teszem.
5. A megkelt tésztát vékony, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtom. Megkenem a töltelékkel.
Szorosan feltekerem. A tekercset felszeletelem trapézokra.
A trapézok közepét egy fakanál nyelével lenyomom.
6. A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük hízni! Tetejüket megkenem tojás sárgával és . 15 percet kelesztem.
7. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
7. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése