Hozzávalók:
5 tojásból egy kisebb tortaformában piskótát sütünk.
Ha kihűlt ketté vágjuk
Krémhez
5 tojásból egy kisebb tortaformában piskótát sütünk.
Ha kihűlt ketté vágjuk
Krémhez
- 20 dkg darált dió
- 1 evőkanál liszt
- 2,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg margarin
A ketté vágott piskótát megtöltjük a krémmel,és be is vonjuk vele.
Ízlés szerint díszítjük,és legalább 12 órára hűtőbe rakjuk.
Fondant hozzávalói:
1 ek zselatin
6 ek víz
1 ek margarin
2 ek méz
porcukor, amennyit felvesz
6 ek víz
1 ek margarin
2 ek méz
porcukor, amennyit felvesz
A porcukrot átszitáljuk egy tálba.
A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel.
Amikor már jó forró adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd keverjük mindaddig míg teljesen elolvad benne. Öntsük a porcukorhoz hozzá, majd kanállal kavarjuk bele, később már csak gyúni tudjuk majd.
Mikor jól összegyúrtuk csomagoljuk be fóliába és rakjuk hűtőbe egy időre.
Ha már a fondantunk pihent kicsit,akkor jöhet a tortabeborítása,amit a hűtőben előzőleg lehűttöttűk már.
Munkalapot porcukorral megszórjuk bőven,hogy ne ragadjon a massza.(márványlap a legjobb ehhez!)
2x akkorára kell nyújtani,mint amekkora a torta átmérője.
Ez ugye fehér színű,de bármivel meg lehet színezni.
Én miután kinyújtottam szép vékonyra,egy óvatos mozdulattal a tortára emeltem,és szépen bevontam vele. A felesleges részeket levágtam és azokból pedig dekorációt készítettem.
Szia!
VálaszTörlésOlvastam,amit írtál a blogomra!Köszönöm!Hát,te sem vagy semmi!:-)Nagyon tetszik a blogod,sok szépség és finomság van ám itt!Van miből válogatni!Gratulálok Mérleg-társam!:-)
Kriszta
Köszönöm szépen!:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!
VálaszTörlés