Gyerekkorom és az iskolai menza nagy kedvence.
Már régóta szerettem volna elkészíteni,most jött el az ideje.
1 nap se kellett és mind elfogyott az utolsó morzsáig. :)
Hozzávalók
Elkészítés
1. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beleszórjuk a búzadarát.
Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg tud égni!) aranybarnára pirítjuk.
Ezután felöntjük kb 2 dl meleg vízzel
Időközönként megkeverve hagyjuk, hogy tovább párolódjon.
2. A megfőtt tésztát leszűrjük, és a darába tesszük, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen betakarják a kis grízszemek, majd rövid ideig átmelegítjük.
3. Porcukorral megszórjuk, lekvárt teszünk rá, és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése