2010. november 15., hétfő

Grízes tészta

















Gyerekkorom és az iskolai menza nagy kedvence.
Már régóta szerettem volna elkészíteni,most jött el az ideje.
1 nap se kellett és mind elfogyott az utolsó morzsáig. :)

Hozzávalók
  • 25 dkg tészta (rövidmetélt)
  • 1-2 ek olaj
  • 6-8 dkg búzadara
  • csipetnyi só
  • 2 dl forró víz
Elkészítés 
1.      Egy  serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beleszórjuk a búzadarát.
Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg tud égni!) aranybarnára pirítjuk.
Ezután felöntjük kb 2 dl meleg vízzel
Időközönként megkeverve hagyjuk, hogy tovább párolódjon.
2.      A megfőtt tésztát leszűrjük, és a darába tesszük, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen betakarják a kis grízszemek, majd rövid ideig átmelegítjük.
3.      Porcukorral megszórjuk, lekvárt teszünk rá, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése