2010. október 9., szombat

Túrós Charlotte Torta


















Túrós Charlotte Torta

Hozzávalók:
6 tojásból piskótát sütünk.
Ha megsült,majd kihűlt megkenjük lekvárral és felszeleteljük.
Hozzávalók a töltelékhez:
·        50 dkg túró
·        3 dl tejszín felvert habja
·         20 dkg porcukor
·        1,5 dl langyos tej
·        1 csomag zselatin

Elkészítés:
Egy mélyebb tálat folpackkal kibélelünk és a piskótaszeletekkel körbe rakjuk.
A túrót a  porcukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a zselatinos tejszínhabot. A zselatint a tejben melegítve feloldjuk, elkeverjük 2-3 kanál habbal, s így adjuk hozzá a többi habhoz végül.
A krémet ráöntjük a piskótára, és a tetejét is kirakjuk a maradék tekercsekkel. Másnap tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, s szeleteljük, mint a tortát.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a tortád. Ezzel a töltelékkel biztosan nagyon finom, most szívesen megkóstolnák egy szeletkét.:)

    VálaszTörlés