Túrós Charlotte Torta
Hozzávalók:
6 tojásból piskótát sütünk.
Ha megsült,majd kihűlt megkenjük lekvárral és felszeleteljük.
Hozzávalók a töltelékhez:
· 50 dkg túró
· 3 dl tejszín felvert habja
· 20 dkg porcukor
· 1,5 dl langyos tej
· 1 csomag zselatin
Elkészítés:
Egy mélyebb tálat folpackkal kibélelünk és a piskótaszeletekkel körbe rakjuk.
A túrót a porcukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a zselatinos tejszínhabot. A zselatint a tejben melegítve feloldjuk, elkeverjük 2-3 kanál habbal, s így adjuk hozzá a többi habhoz végül.
A krémet ráöntjük a piskótára, és a tetejét is kirakjuk a maradék tekercsekkel. Másnap tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, s szeleteljük, mint a tortát.
Nagyon szép lett a tortád. Ezzel a töltelékkel biztosan nagyon finom, most szívesen megkóstolnák egy szeletkét.:)
VálaszTörlés