Zserbónak indult,de mivel többet kelt,mint kellett volna,így már kalács lett belőle,amit nem is bántam,hamar el is fogyott,és lett egy új receptem is!:)
Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 tojás
2 púpozott evõkanál porcukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztõ
csipetnyi sütõpor
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 evõkanál olaj
baracklekvár
Elkészítés:
Lisztben elkeverjük a sütõport, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
35 dkg liszt
1 tojás
2 púpozott evõkanál porcukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztõ
csipetnyi sütõpor
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 evõkanál olaj
baracklekvár
Elkészítés:
Lisztben elkeverjük a sütõport, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
A tejben felolvasztjuk az élesztõt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
Egynemû tésztává állítjuk össze, és 3 db cipót formálunk belõle.
Egynemû tésztává állítjuk össze, és 3 db cipót formálunk belõle.
Az egyiket a tepsi méretével azonos nagyságúra kinyújtjuk, és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszúrkáljuk.
Megkenjük baracklekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár) és rászórjuk a cukros dió felét. A másik cipóból nyújtott tésztalapot készítünk és betakarjuk vele az alsót, majd megszúrkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, és dióval.
Ezután a 3. tésztával befedjük.
2-3 órán át kell keleszteni, az idõ leteltével megszúrkáljuk, és sütni kezdjük. S
Ezután a 3. tésztával befedjük.
2-3 órán át kell keleszteni, az idõ leteltével megszúrkáljuk, és sütni kezdjük. S
ülés közben kakaós, csokis öntetet készítünk (kakaópor, vaj, cukor) amit a végén kenünk rá a már megsült tésztára.
40-60 percig sül kb a kalácsunk J
Ismerem azt, amikor picit tovább kel a tészta, mint ahogy kellene neki (van egy rosszcsont kis ördögfiókám, aki 2 éves, és akit imádok, de Ő tesz róla, hogy ne tudjak mindent időben elvégezni néha:)). Szuper ez a kalács, nekem tetszik! :)
VálaszTörlésJó blogod, jövök máskor is! :)