2012. január 22., vasárnap

Diós rakottas

Hozzávalók.

Tészta: 10dkg liszt,1/2 sütöpor,20dkg cukor vagy 10dkg fruktóz,6 tojásfehérje,15dkg darált dió
       
Krém: 2 vaníliás puding,15dkg cukor vagy 8dkg fruktóz,6 tojássárga,7dl tej,1 RÁMA
           1 tábla csoki,20db négyzet alakú édes keksz

Teteje: 4dl HULALA

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük majd kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 percig sütjük.
Amíg sül elkészítjük a krémet.
A vanília pudingokból,tojássárgájából,cukorból,tejből sűrű krémet főzzünk és kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk az 1 RÁMÁT és kétfelé vesszük.
Egyik feléhez hozzáadunk 1 tábla(10dkg)olvasztott csokit. Ezt alaposan elkeverjük.
Ha a tészta is kihűlt akkor először rákenjük a vaníliás krémet.
Erre jönnek a kekszek,majd jön a csokis krém.
Hulalát felverjük és bevonjuk vele a süteményt. Tálalásig hűtőbe rakjuk!

















2 megjegyzés:

  1. kedves Anita a No Saltyn találtalak, a gyors fánkod most sütöm,és vittem a diós rakottas recepted is.Köszi!!!!

    VálaszTörlés
  2. Hűű, ez nagyon gusztusos, én is mentettem. Köszi! :)))

    VálaszTörlés