2012. január 22., vasárnap

Lekváros linzer szelet

Hozzávalók:

Tészta: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 tojás, 1/2 citrom reszelt héja, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál rum vagy rumaroma

Töltelék: 50 dkg barackíz/lekvár.

Máz: 15 dkg csokoládé, 2 evőkanál olaj.

Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. A tojást is hozzáadjuk, és összegyúrjuk a tésztát. Három részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot. A második lapot lisztezett táblán 20 × 30 cm-es téglalappá nyújtjuk, a tepsi aljára fektetjük és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is azonos méretű lappá, majd a lekváros világos lapra helyezzük, és megkenjük a maradék lekvárral. Az utolsó világos lapot is kinyújtva befedjük a süteményt. Több helyen átszurkáljuk egy villával, hogy ne hólyagosodjon fel. Előmelegített sütőben 195°C-on 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése