2012. február 5., vasárnap

Forgácsfánk

Itt a Farsangszezon,ilyenkor mindenki fánkot süt,így én is így tettem. :)

Hozzávalók 30 db fánkhoz:
A fánkhoz:
250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet
 
  Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.
 
 A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk , és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.
 
 Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése