Hozzávalók :
· 40-50dkg sertéshús ízlés szerint
· zöldpaprika
· paradicsom
· egy nagy fej hagyma
· olaj
· só
· bors
· pirospaprika
Elkészítés:
A húst jól megmossuk, apróra feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és beletesszük az apróra szeletelt hagymát, üvegesre pirítjuk.
Amikor megpárolódott, beletesszük a pirospaprikát, rögtön utána a feldarabolt hússzeleteket, és megkavarjuk. Mellétesszük a kicsumázott, feldarabolt zöldpaprikát, és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
Lefedve kb. egy órán keresztül pároljuk. Ha elfogy alóla a folyadék, vízzel de nem bőven, mindig kicsit visszapótoljuk, hogy oda ne égjen, de azért jó sűrű zaftban párolódjon.
Kis lisztel megszórjuk és összeforraljuk mielőtt teljesen kész lenne!
Galuskával tálaljuk.
Nagyon guszta!!! Nálunk is nagy kedvenc a pörkölt galuskával. Most szívesen megkóstolnám, és utána kérnék még egy szeletke süteményt is.:)
VálaszTörlés