2011. március 5., szombat

Sertéspörkölt


















Hozzávalók :

·        40-50dkg sertéshús ízlés szerint
·        zöldpaprika
·        paradicsom
·        egy nagy fej hagyma
·        olaj
·       
·        bors
·        pirospaprika

Elkészítés:
A húst jól megmossuk, apróra feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és beletesszük az apróra szeletelt hagymát, üvegesre pirítjuk.
Amikor megpárolódott, beletesszük a pirospaprikát, rögtön utána a feldarabolt hússzeleteket, és megkavarjuk. Mellétesszük a kicsumázott, feldarabolt zöldpaprikát, és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
Lefedve kb. egy órán keresztül pároljuk. Ha elfogy alóla a folyadék, vízzel de nem bőven, mindig kicsit visszapótoljuk, hogy oda ne égjen, de azért jó sűrű zaftban párolódjon.
Kis lisztel megszórjuk és összeforraljuk mielőtt teljesen kész lenne!
Galuskával tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!!! Nálunk is nagy kedvenc a pörkölt galuskával. Most szívesen megkóstolnám, és utána kérnék még egy szeletke süteményt is.:)

    VálaszTörlés