2011. március 14., hétfő

Kukac formájú torta kisfiam szülinapjára



















Hozzávalók 

Piskótához:
  • 6 egész tojás
  • 6 púpos ek porcukor
  • 6 ek liszt
  • 1 citrom héja
Töltéshez
  • 3 dl sárgabarack lekvár
Bevonó krémhez:
·       2,5-3 dl tej
·       4 e.kanál liszt
·       10 dkg RAMA
·       4 kanál cukor
·       1 vaníliás cukor vagy 1 citrom héja
·       3 e.kanál kakaó

A piskótát megsütjük.
A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést  háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral.
Elkészítjük a krémet a következő módon.
Először is a tejjel elkeverjük a lisztet,és felfőzzük jó sűrrűre.
A vajat, a citromjéj vagy v.cukorral és kakaóporral habosra keverjük,majd a kihűlt lisztes krémmel összekeverjük,és ezzel vonjuk be a sütit.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki a torta is, de a kisfiad is, akinek kívánok nagyon sok boldog születésnapot. Mosolyából ítélve biztos örült a "kukac"-nak :)

    VálaszTörlés
  2. Köszike,sajnos nemrég kórházban voltunk hányás miatt,de már jól van.

    VálaszTörlés