Hozzávalók
Piskótához:
- 6 egész tojás
- 6 púpos ek porcukor
- 6 ek liszt
- 1 citrom héja
Töltéshez
- 3 dl sárgabarack lekvár
Bevonó krémhez:
· 2,5-3 dl tej
· 4 e.kanál liszt
· 10 dkg RAMA
· 4 kanál cukor
· 1 vaníliás cukor vagy 1 citrom héja
· 3 e.kanál kakaó
A piskótát megsütjük.
A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral.
Elkészítjük a krémet a következő módon.
Először is a tejjel elkeverjük a lisztet,és felfőzzük jó sűrrűre.
A vajat, a citromjéj vagy v.cukorral és kakaóporral habosra keverjük,majd a kihűlt lisztes krémmel összekeverjük,és ezzel vonjuk be a sütit.
Először is a tejjel elkeverjük a lisztet,és felfőzzük jó sűrrűre.
A vajat, a citromjéj vagy v.cukorral és kakaóporral habosra keverjük,majd a kihűlt lisztes krémmel összekeverjük,és ezzel vonjuk be a sütit.
Nagyon jól néz ki a torta is, de a kisfiad is, akinek kívánok nagyon sok boldog születésnapot. Mosolyából ítélve biztos örült a "kukac"-nak :)
VálaszTörlésKöszike,sajnos nemrég kórházban voltunk hányás miatt,de már jól van.
VálaszTörlés