2011. február 20., vasárnap

Almás krémes

















Sajnos nem lehet szépen szelni,mert tortabevonót raktam rá,az meg nagyon törik,hiába vizes kést használok.
Az íze viszont mennyei! :)


Hozzávalók:
·       5 szem alma
·       5 tojás
·       5 evőkanál liszt
·       5 evőkanál cukor
·       1 kávéskanál sütőpor
·       1 evőkanál kakaópor
·       1 vanília puding
·       4,5 dl tej
·       5 kanál cukor
·       12 dkg rama
·       tetejére  csokimáz,tortabevonó
·        
Egy tepsibe alufóliát terítünk,kivajazzuk, és a felszeletelt almákat beletesszük szorosan.
5 tojás fehérjét habbá verünk
Hozzáadunk 5 evőkanál cukrot,az 5 tojás sárgájat,5 evőkanál lisztet,
1 kávéskanál sütőport.
Egyik felét az almákra öntjük, a másikba meg belekeverünk 1 evőkanál kakaóport és rátesszük az almákra.
Előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
Egy csomag vaníliapudingot megfőzünk 4.5 dl tejjel és kihűtjük.
Ízlés szerint adunk hozzá cukrot,kb. 5 evőkanál elég is.
Ha kihűlt belekeverünk 12 dkg vajat.
Tetejére meg ízlés szerint csokimázat rakunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése