Hozzávalók:
5 tojásból egy kisebb tortaformában 2 piskótát sütünk.
Ha kihűlt ketté vágjuk az egyiket,a másikat pedig a látható módon szeljük fel.
5 tojásból egy kisebb tortaformában 2 piskótát sütünk.
Ha kihűlt ketté vágjuk az egyiket,a másikat pedig a látható módon szeljük fel.
A képek alapján összeillesztjük a repülőt,amit az alábbi krémmel töltünk meg.
Krémhez
Krémhez
- 20 dkg darált dió
- 1 evőkanál liszt
- 2,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg margarin
Bevonáshoz:
· 3dl Hulala tejszín
· 2 cs. Vaníliás cukor (20g)
· 1,5 csomag habfixáló(18gr)
Min. 12 órára hűtőbe rakjuk.
Másnap felverünk 3dl tejszínt,és a tortát egyenletesen bevonjuk vele.
Én kis mandula aromát is raktam bele,így szép halványzöld színe lett.
Elkészítés képekben:
Nagyon boldog születésnapot a kisfiadnak,nagyon klassz tortát készítettél neki:-)
VálaszTörlésKöszönöm a nevében is!:)
VálaszTörlésBoldog Szülinapot Neki!Nagyon ügyes vagy és kreatív!
VálaszTörlésBoldog születésnapot a kisfiadnak!!! Csodálatos a mosolya.
VálaszTörlésA torták szépek, na és gondolom nagyon finomak voltak.:)
Boldog szülinapot a kisfiadnak, Neked pedig egy nagy gratuláció a tortakészítéshez. Nagyon jól sikerült. Ügyes vagy.
VálaszTörlés