Hozzávalók (1 kalácshoz)
A tésztához:
1/2kg finomliszt
4dk g friss élesztő
350 ml langyos tej
3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál só
2 evőkanál étolaj
A töltelékhez:
8
8 evőkanál porcukor
50 g olvasztott vaj
12 g vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja evőkanál darált dió
Tetejére:
1 db tojás sárgája
Az élesztőt langyos tejben megfutatjuk. Közben kimérjük a többi hozzávalót,és az élesztőt hozzáadva alaposan összekeverjük,majd kb. 1 órán át kelesztjük.
A tésztát kinyújtjuk 35X40cm-esre. A vajat megolvasztjuk,és megkenjük vele a tésztát.
A diót összekeverjük a porcukorral és a tésztát alaposan megszórjuk vele. Rászórjuk a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéjat.
Feltekerjük,majd koszorú formára alakítjuk és alaposan összenyomkodjuk.
Éles késsel bemetsszük a kalácsot,és kifordítjuk a szeleteket.
20 percig még kelni hagyjuk.
Kilisztezett formába rakjuk,és tojássárgájával alaposan megkenjük a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük.
Jaj de jól néz ki. Nagyon szépen, egyenletesen sült meg. Csudi finom lehet.
VálaszTörlésAz bizony isteni. Fele már el is fogyott!:)
VálaszTörlés