2013. május 10., péntek

Citromkrémes kakaós sütemény





Hozzávalók:


Tésztához:
  • 6 tojás 
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • 2-3 evőkanál kakaópot
Krémhez:
  • 5 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 25 dkg Rama
  • 1-2 citrom
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a sütőporral nagyon habosra keverjük, majd felváltva adagoljuk hozzá a kakaós lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét, vigyázva, nehogy a hab összetörjön.
A tésztát alaposan kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük
Megsütjük készre.
A krémhez a tojásokat összekeverjük 20 dkg cukorral és a citrom lereszelt héjával, valamint kifacsart levével, majd sűrűre főzzük.
A margarint összekeverjük a maradék 20 dkg cukorral, és a két masszát összekeverjük. Hűtőbe tesszük.
A kihűlt tésztára kenjünk és megszórjuk csokiforgáccsal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése