2011. február 19., szombat

Sós Perec

Ez az igazi Vásáros Sós Perce,amit megkívántam,és gondoltam meglepem vele a családot.
Hát nagy sikere lett,nagyon finom,de főleg még langyosan milyen jó!


















Hozzávalók:
  • ½  kg liszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1,5 dl étolaj
  • +
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál só
  • 1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd több darabra vágom fel.
Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem.
Tetejét egész tojással megkenem, és előmelegített forró sütőbe teszem.
Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!

2 megjegyzés:

  1. Szuper kis perecrecept!!! Húú, de régen ettem már ilyet, el is viszem a receptet magammal, köszönet érte.:)

    VálaszTörlés