Hát nagy sikere lett,nagyon finom,de főleg még langyosan milyen jó!
Hozzávalók:
- ½ kg liszt
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 1,5 dl étolaj
- +
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál só
- 1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd több darabra vágom fel.
Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem.
Tetejét egész tojással megkenem, és előmelegített forró sütőbe teszem.
Guszták ezek a perecek
VálaszTörlésSzuper kis perecrecept!!! Húú, de régen ettem már ilyet, el is viszem a receptet magammal, köszönet érte.:)
VálaszTörlés