2010. április 29., csütörtök

Emeletes élvezet

Ezt a receptet Alíz konyhájában leltem.
















Hozzávalók:
1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz

5 dkg Ráma margarin

5 dkg porcukor

kevés tej

 2. réteg
20 dkg túró

porcukor

2 dl tejszín HULALA
1 cs. vaníliás cukor

3. réteg
2 cs. Aranka vaníliás krémpor

5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
4. réteg
2 dl tejszín HULALA
5 dkg porcukor 
 Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé

 A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe vagy tortaformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.

A túrót, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.

Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.

A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.

1 megjegyzés:

  1. Milyen egyszerű és gyorsan elkészíthető édesség, nyáron kellemesen hűsít:)))

    VálaszTörlés