2010. április 8., csütörtök

Brassói aprópecsenye














Hozzávalók:

60dkg sertés szűzpecsenye
8dkg sertészsír
10-20dkg császárszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
2dkg paradicsompüré
Petrezselyem
Bors
1-1    ½ kg burgonya


A sertéshúst felkockázzuk.
A császárszalonnát felkockázzuk és serpenyőben pirítjuk,majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Amikor aranyszínűre pirult hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és sertéshúst.
Sózzuk,borsozzuk.
Amikor a hús puhulni kezd hozzáadjuk a paradicsompürét,a kockára vágott zöldpaprikát.
Kevés vizet adunk hozzá és összeforraljuk.
A burgonyát héjában megfőzzük.,meghámozzuk,felkockázzuk és ropogósra sütjük.
A megsült burgonyát összekeverjük a sertéshússal és savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése