2010. március 13., szombat

Almás pite



Hozzávalók a tésztához:

25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl

A töltelékhez:
1 kg alma
2 csomag vaníliás cukor

A margarint a lisztben elmorzsolom, majd a  többi hozzávalóval együtt ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom.
Kicsit pihentetem a tésztát,addig elkészítem az almás tölteléket.
Az almák magházát kiemelem, meghámozom, és lereszelem.
Egy közepes méretű tepsit kivajazok,zsemlemorzsával kicsit beszórom.
. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem.
Az egyik cipót lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem, Vékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott reszelt alma. Szépen elegyengetem és megszórom a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Ezután következik a második cipó.
Ezt is kinyújtom,és a óvatosan az almás részre helyezem rá.
Villával megszurkálom, felvert tojássárgájával megkenem és beteszem a sütőbe kb. 30-35 percre.

3 megjegyzés: