2013. február 13., szerda

Vasutas szelet



Hozzávalók:

  • egy közepes méretű tepsihez:
  • egy közepes méretű tepsihez:
  • 4 tojás
  • 50 dkg cukor
  • 10 dkg zsír
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • kakaópor
  • lekvár

Elkészítés:

Először is kimérek mindent. A lisztet elkeverem a sütőporral. A tepsit kizsírozom, mert mint tanultam egy 1934-es szakácskönyvbből és be is vált, ha zsírral kenem ki, nem szivja be a tészta mint a margarint vagy vajat. Ezután belisztezem.

Előveszem a robotgépet, egy tálba teszek 4 tojássárgáját, a zsírt és 25 dkg cukrot, majd habosra kavarom, váltva hozzáöntöm a kevert lisztet és a tejet, és ezzel is jól kikavarom. Ezután a masszát kétfelé veszem, az egyik adagba tetszés szerint kakaóport keverek.

Most jön a legmacerásabb: a tepsibe evőkanállal váltva egy fehér egy barna halmot rakok, míg tart a tészta. Villanysütőben 190 fokon szoktam sütni, kb. 15-20 percig.

Ha kész a tetejét megkenem lekváral. A 4 tojásfehérjéből és a maradék 25 dkg cukorból pár csepp citromlével habot készitek, és a lekvárrétegre kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak szárítom 100 fokon, hogy a habréteg kérget kapjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése