Hozzávalók:
- egy közepes méretű tepsihez:
- egy közepes méretű tepsihez:
- 4 tojás
- 50 dkg cukor
- 10 dkg zsír
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- kakaópor
- lekvár
Elkészítés:
Először is kimérek mindent. A lisztet
elkeverem a sütőporral. A tepsit kizsírozom, mert mint tanultam egy
1934-es szakácskönyvbből és be is vált, ha zsírral kenem ki, nem szivja
be a tészta mint a margarint vagy vajat. Ezután belisztezem.
Előveszem a robotgépet, egy tálba teszek 4 tojássárgáját, a zsírt és 25 dkg cukrot, majd habosra kavarom, váltva hozzáöntöm a kevert lisztet és a tejet, és ezzel is jól kikavarom. Ezután a masszát kétfelé veszem, az egyik adagba tetszés szerint kakaóport keverek.
Most jön a legmacerásabb: a tepsibe evőkanállal váltva egy fehér egy barna halmot rakok, míg tart a tészta. Villanysütőben 190 fokon szoktam sütni, kb. 15-20 percig.
Ha kész a tetejét megkenem lekváral. A 4 tojásfehérjéből és a maradék 25 dkg cukorból pár csepp citromlével habot készitek, és a lekvárrétegre kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak szárítom 100 fokon, hogy a habréteg kérget kapjon.
Előveszem a robotgépet, egy tálba teszek 4 tojássárgáját, a zsírt és 25 dkg cukrot, majd habosra kavarom, váltva hozzáöntöm a kevert lisztet és a tejet, és ezzel is jól kikavarom. Ezután a masszát kétfelé veszem, az egyik adagba tetszés szerint kakaóport keverek.
Most jön a legmacerásabb: a tepsibe evőkanállal váltva egy fehér egy barna halmot rakok, míg tart a tészta. Villanysütőben 190 fokon szoktam sütni, kb. 15-20 percig.
Ha kész a tetejét megkenem lekváral. A 4 tojásfehérjéből és a maradék 25 dkg cukorból pár csepp citromlével habot készitek, és a lekvárrétegre kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak szárítom 100 fokon, hogy a habréteg kérget kapjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése