2010. augusztus 31., kedd

Bableves




















Hozzávalók:
  • 25 dkg szárazbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 gyökér
  • víz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1/2 ek liszt
  • 1 kk pirospaprika
  • szárazkolbász
  • tejföl
  • 1 tojás
  • liszt
 
Elkészítés 
1.      A babot előző este beáztatjuk.
2.      Másnap a babot feltesszük főzni, A lábasba helyezzük a felvágott zöldségeket. Sózzuk ízlés szerint. Addig főzzük, míg a bab és a zöldségek meg nem puhulnak.
3.      Kevés olajon rántást készítünk, úgy, hogy az összezúzott fokhagymát, és a petrezselymet megfuttatjuk, majd hozzátesszük a lisztet és a paprikát. A felengedett rántást hozzáöntjük a leveshez.
4.      Apró tésztát szórunk bele,és készre főzzük.
5.      Tejföllel tálaljuk, aki szereti, az pár csepp ecetet is tehet bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése