Hozzávalók:
- 25 dkg szárazbab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 2 gyökér
- víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1/2 ek liszt
- 1 kk pirospaprika
- szárazkolbász
- tejföl
- 1 tojás
- liszt
- só
Elkészítés
1. A babot előző este beáztatjuk.
2. Másnap a babot feltesszük főzni, A lábasba helyezzük a felvágott zöldségeket. Sózzuk ízlés szerint. Addig főzzük, míg a bab és a zöldségek meg nem puhulnak.
3. Kevés olajon rántást készítünk, úgy, hogy az összezúzott fokhagymát, és a petrezselymet megfuttatjuk, majd hozzátesszük a lisztet és a paprikát. A felengedett rántást hozzáöntjük a leveshez.
4. Apró tésztát szórunk bele,és készre főzzük.
5. Tejföllel tálaljuk, aki szereti, az pár csepp ecetet is tehet bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése