2011. június 13., hétfő

Són sült csirkecombok


















Hozzávalók:

  • 1 kg só
  • egy 1,5 kg os csirke vagy csak csirkecombok ízlés szerint
  • majoranna
  • bazslikom
  • rozmaring
  • bors

Elkészítés:

A tepsi aljára öntöm a sót, majd a befűszerezett csibét ráteszem. A sütőbe lassú tűzön addig sütöm, amig piros lesz. Ez az idő fóliával lecsökkenthető.
Ha családnak nem elég egy egész csirke, combokat is rakhatunk mellé. Nem lesz sós.

2011. június 12., vasárnap

Csőben sült karfiol


















Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 15dkg bacon
  • 2 tojás
  • 2dl tej
  • 10 dkg sajt
  • 5dkg vaj
  • 2ek liszt
  • Bors

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem és sós vízben nem túl puhára főzöm.
A vajból és a lisztből világos rántást készítek. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a tejet,sózom,borsozom.
Hozzákeverem az apróra vágott bacont.
Egy tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával meghintünk.
Beleterítjük a karfiolt,amit a mártással leöntünk és sajttal megszórunk.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.