Hozzávalók:
- 3,5 bögre tej
- 2/3 bögre búza finomliszt
- 4 tojás sárgája
- 0,5 bögre cukor vagy kevés fruktóz
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom
- 1 csomag réteslap
- Vaj
- fahéj
Elkészítés:
- 3 bögre tejet felforralok.
- Leveszem a tűzről, félreteszem.
- Keverőtálban csomómentesre keverem a lisztet, a fél bögre tejet, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot,cukrot vagy fruktózt és a reszelt citromhéjat.
- Habverővel krémesre dolgozom.
- Ehhez lassan hozzáadom a felforralt tejet.
- Lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítem (8-10 perc).
180C-ra előmelegítem a sütőt.
Egy 30cm x 20cm-is tepsit kivajazok,.
Réteslapot fektetek a tepsi aljába.
Megkenem vajjal, rá egy újabb réteg réteslap, és így folytatom 6 rétegig.
Ráöntöm a tejes masszát, és a tetejére is fektetek két réteg vajjal összetapasztott réteslapot. Mehet is a sütőbe 25-30 percre. A tetejére is lehet tenni kis vajat.
Ha megsült fahéjjal vagy fahéjas cukorral szórjuk meg.
Langyosan az igazi! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése